Simmerjûn Colleges – 2020: Ferdinand Domela Nieuwenhuis

  • 12 augustus 2020
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûn Colleges -2020 hebben dit jaar als thema: Dwarsdenkers.

Het college van vandaag wordt gegeven door Drs. Roel Sluiter.

Roel Sluiter, burgemeester (PvdA) van de gemeente Harlingen vanaf 2015 (van 2012-2015 reeds waarnemend burgemeester aldaar). Hij is historicus; afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en was werkzaam als docent, vervolgens afdelingsdirecteur en adjunct-directeur bij enkele scholengemeenschappen te Leeuwarden.

Ferdinand Domela Nieuwenhuis

Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919) wordt gekend als grondlegger van het socialisme in Nederland in de 19de eeuw. Een onvervaard strijder tegen onrecht en sociale ongelijkheid. Een pionier van de arbeidersbeweging en een nobele figuur die zichzelf voor anderen wegcijferde. Maar ook een vat vol tegenstellingen. Een dwars-denker zonder blijvende vriendschappen, een onbenaderbare figuur die zich kon bedienen van bijtend sarcasme. Roel Sluiter belicht in zijn college de tot de verbeelding sprekende mens Domela Nieuwenhuis en zijn tijd.

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 12 augustus 2020 start om 20:30 uur in de Martinikerk, Breedeplaats 2 te Franeker.
Toegangskaartjes á  €7,- zijn een half uur voor de aanvang van het college verkrijgbaar in de kerk. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café de Doelen.

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is.

N.B. In en rondom de Martinikerk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?