Geannuleerd! – Simmerjûn Colleges – 2020: Everwinus Wassenbergh voor altijd.

  • 26 augustus 2020
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Vanwege ziekte is dit college geannuleerd en tot nader order uitgesteld.

 

De Simmerjûn Colleges – 2020 hebben dit jaar als thema: Dwarsdenkers.

Het college van vandaag wordt gegeven door Prof. dr. Marc van Oostendorp.

Marc van Oostendorp(1967, Rotterdam) is hoogleraar Nederlands en Academische Communicatie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en onderzoeker aan het Meertens Instituut in Amsterdam. Hij is hoofdredacteur van Neerlandistiek en initiatiefnemer van de Everwinus Wassenbergh Penning.

Everwinus Wassenbergh voor altijd. De studie van het Nederlands en het Fries in heden en verleden.

Everwinus Wassenbergh (1742-1826) was oorspronkelijk hoogleraar Grieks aan de Universiteit van Franeker en werd in 1797 de eerste Nederlandse hoogleraar taalkunde ‘’Nederduitsch’’. Hij publiceerde daarnaast veel over de Friese taal-en letterkunde. Marc van Oosterdorp bekijkt Wassenberghs leven en werk, en houdt het ook tegen het licht van vandaag. Want hoe staat het er inmiddels eigenlijk voor met de studie van en het wetenschappelijk onderwijs in het Nederlands en het Fries?

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 26 augustus 2020 start om 20:30 uur in de Martinikerk, Breedeplaats 2 te Franeker.
Toegangskaartjes á  €7,- zijn een half uur voor de aanvang van het college verkrijgbaar in de kerk. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café de Doelen.

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is.

N.B. In en rondom de Martinikerk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.