Simmerjûn Colleges – 2020: Dwarsdenksters in de Friese cultuurgeschiedenis

  • 05 augustus 2020
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûn Colleges – 2020 hebben dit jaar als thema: Dwarsdenkers.

Het college van vandaag wordt gegeven door drs. Bert Looper.

Bert Looper studeerde geschiedenis in Groningen en was achtereenvolgens gemeentearchivaris van Zutphen en ’s Hertogenbosch, directeur Centrale Archief Selectiedienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, directeur van het Historisch Centrum Overijssel en sinds 2007 directeur van Tresoar, Fries historisch en letterkundig centrum.

Dwarsdenksters in de Friese cultuurgeschiedenis

In zijn lezing gaat Bert Looper in op de vraag welke radicale artistieke en culturele veranderingen in Fryslân hebben plaatsgevonden en welke namen daaraan kunnen worden verbonden. Opvallend in de Friese cultuurgeschiedenis is de rol van ‘dwarsdenksters’. Een rondgang door kunst, design en literatuur levert een boeiend aantal radicale en vernieuwende vrouwen op die letterlijk en figuurlijk het gezicht van Fryslân hebben veranderd.

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 5 augustus 2020 start om 20:30 uur in de Martinikerk, Breedeplaats 2 te Franeker.
Toegangskaartjes á  €7,- zijn een half uur voor de aanvang van het college verkrijgbaar in de kerk. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café de Doelen.

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is.

N.B. In en rondom de Martinikerk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.

 

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?