Simmerjûn Colleges – 2020: Balthasar Bekker (1634-1698) Heksen en tovenaars

  • 19 augustus 2020
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûn Colleges – 2020 hebben dit jaar als thema: Dwarsdenkers.

Het college van vandaag wordt gegeven door Dr. Hans de Waardt.

Hans de Waardt is verbonden aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in de cultuurgeschiedenis van de vroegmoderne periode. Zijn onderzoek richt zich vooral op de geschiedenis van het geloof in toverij en hekserij van de geneeskunde en van de radicale Reformatie.

Balthasar Bekker, Franker oud-student theologie, en de wondere wereld van heksen en tovenaars in Friesland en Groningen.

Dwars-denker Balthasar Bekker schreef het geruchtmakende boek ‘’De Betoverde weereld’’(1691-1693). Zijn dwarsdenken bracht hem in conflict met de gevestigde kerkelijke orde vanwege de vrije wijze waarop hij teksten uit de bijbel interpreteerde. Hans de Waardt voert u mee naar de tijd en denkwereld van deze bijzondere predikant.

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 19 augustus 2020 start om 20:30 uur in de Martinikerk, Breedeplaats 2 te Franeker.
Toegangskaartjes á  €7,- zijn een half uur voor de aanvang van het college verkrijgbaar in de kerk. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café de Doelen.

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is.

N.B. In en rondom de Martinikerk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?