Simmerjûn Colleges – 2020: Cissy van Marxveldt

  • 08 juli 2020
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûn Colleges – 2020 hebben dit jaar als thema: Dwarsdenkers.

Het college van vandaag wordt gegeven door Monica Soeting.

Monica Soeting is hoofdredacteur van het e-tijdschrift European Journal of Life Writing. Ze schrijft recensies voor Trouw en publiceerde in 2017 een biografie van Cissy van Marxveldt.

Cissy van Marxveldt

Niet veel mensen weten dat Cissy van Marxveldt, de schrijfster van de Joop ter Heul-serie en Een Zomerzotheid, in werkelijkheid Setske de Haan heette en uit Oranjewoud kwam. Dat was dan ook niet de bedoeling van de schrijfster, die in interviews en in haar romans een heel ander beeld van haarzelf presenteerde. Monica Soeting vertelt u meer over deze auteur van meisjesromans. Was zij net zo’n dwarsligger als de pubermeisjes in haar boeken?

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 8 juli 2020 start om 20:30 uur in de Martinikerk, Breedeplaats 2 te Franeker.
Toegangskaartjes á  €7,- zijn een half uur voor de aanvang van het college verkrijgbaar in de kerk. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café de Doelen.

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is.

N.B. In en rondom de Martinikerk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?