Simmerjûn Colleges – 2019: Hongaarse studenten in Franeker

  • 07 augustus 2019
  • 20.30 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûn Colleges – 2019 hebben dit jaar als thema: Onder Professoren.

Het college van vandaag wordt gegeven door Prof.dr. Ferenc Postma.

Prof.dr. Ferenc Postma is kerkhistoricus en buitengewoon hoogleraar aan de Károli Cáspár Universiteit in Boedapest. Hij is gepromoveerd in 1995 in Boedapest op de academische publicaties van Hongaarse studenten aan de Franeker Universiteit.

Wat zochten de Hongaren in het afgelegen Franeker?

Waarom kwamen er zoveel Hongaren naar Franeker? Waarom kwamen zij in zo grote getale en waarom bleven zij komen gedurende zo’n lange periode? Wie financierden hun studies, wat studeerden zij en wat publiceerden zij zoal in Franeker? Met wie hadden zij de meeste contacten? Welke professoren hadden de meeste invloed op hun denken? Wat deden ze met hun studie en wat was hun positie eenmaal weer terug in Hongarije?

Alle antwoorden op deze vragen in dit Simmerjûn College met een een Hongaars tintje.

College bijwonen?

De duur van de lezing is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 7 augustus 2019 start om 20.30 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Toegangskaartjes á € 7,- zijn een half uur voort aanvang van het college verkrijgbaar bij Café De Doelen en een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café De Doelen. 

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar info@academiefraneker.nl. Vermeld daarbij s.v.p. uw naam, het aantal personen waarmee u komt en het college waarom het gaat.