Simmerjûn Colleges – 2019: Eleven Fountains

  • 21 augustus 2019
  • 20:30 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûn Colleges – 2019 hebben dit jaar als thema: Onder Professoren.

Het college van vandaag wordt gegeven door Anna Tilroe.

Anna Tilroe is kunstcriticus, buitengewoon hoogleraar ‘Kunst en Cultuur’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de artistic director  van 11Fountains.

Zetten 11Fountains Friesland op de kaart?

Op 18 mei 2018 was het Kletterdei en begonnen tien fonteinen in tien Friese steden te klateren, spuiten en sproeien. De elfde fontein volgde in 2019. De aanloop naar die fameuze Kletterdei begon met een wild idee, dat ontstond in het hoofd van Anna Tilroe. Niet iedereen in Friesland stond te juichen bij dit ambitieuze en vermetele plan, maar de fonteinen zijn er gekomen. Anna Tilroe zal in haar Simmerjûn college ingaan op de totstandkoming van dit bijzondere project, de reacties voor- en achteraf én zij vertelt wat de elf fonteinen kunnen betekenen voor Friesland na Leeuwarden/Fryslân 2018.

College bijwonen?

De duur van de lezing is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 21 augustus 2019 start om 20.30 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Toegangskaartjes á € 7,- zijn een half uur voort aanvang van het college verkrijgbaar bij Café De Doelen en een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café De Doelen. 

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar info@academiefraneker.nl. Vermeld daarbij s.v.p. uw naam, het aantal personen waarmee u komt en het college waarom het gaat.