Verslaving en verslaafd gedrag

  • 05 juni 2019
  • 20:30 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Verslaving en verslaafd gedrag

Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met alcohol, roken, drugs of gamen. Of je nu ouder, partner, familie, professional of jongere bent. Wanneer praten we over gebruik en wanneer over misbruik of verslaving?

Verslaving is een begrip waar veel verschillende opvattingen over bestaan. Verslaving wordt gezien als ziekte, een gewoonte, ondeugd of een maatschappelijk probleem. De term verslaving is van toepassing op middelen als alcohol en drugs, maar ook op gewoontes waar mensen geen weerstand aan kunnen bieden. Denk hierbij aan gokverslaving, seksverslaving en internetverslaving.

Marcel Seuninga van Verslavingszorg Noord Nederland, werkt met jongeren en ouders. Hij neemt u in deze lezing mee in de wereld van verslaving en verslaafd gedrag. Is verslaving een hersenziekte? Eens verslaafd, altijd verslaafd!? En hoe kun je er mee omgaan als iemand in jouw omgeving een verslaving heeft zijn onderwerpen die aan de orde komen.

College bijwonen?

De duur van de lezing is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 5 juni 2019 start om 20.30 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Toegangskaartjes á € 7,- zijn een half uur voort aanvang van het college verkrijgbaar bij Café De Doelen en een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café De Doelen. 

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar info@academiefraneker.nl. Vermeld daarbij s.v.p. uw naam, het aantal personen waarmee u komt en het college waarom het gaat.