Strafzaken en ‘onze identiteit’

  • 22 mei 2019
  • 20:30 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

 

Strafzaken en ‘onze identiteit’

 

In dit publiekscollege neemt Tjalling van der Goot, advocaat bij Anker & Anker, ons mee in de wereld van de strafrechtadvocatuur en de relatie tussen strafzaken en ‘onze identiteit’.  Wat is er terug te zien van onze identiteit als Nederlanders en Friezen in strafzaken? Wanneer spelen er conflicterende identiteiten? En wat is de rol en ruimte voor de Friese taal in strafzaken?

Tjalling van der Goot is sinds 1999 werkzaam bij Anker & Anker en is daarbij betrokken geweest bij diverse grote en spraakmakende strafzaken zoals de Robert M., het mestsilodrama Makkinga en de A7-blokkade.

Hij schrijft voor diverse handboeken op het gebied van strafrecht en strafvordering en zet zich in voor gebruik van Friese taal in het rechtsverkeer. Begin 2016 werd hij door vakgenoten genomineerd voor “Meest gewaardeerde advocaat” en is in 2018 door advocaten verkozen tot “Parel van de Balie”.

 

College bijwonen?

De duur van de lezing is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 22 mei 2019 start om 20.30 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Toegangskaartjes á € 7,- zijn een half uur voort aanvang van het college verkrijgbaar bij Café De Doelen en een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café De Doelen. 

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar info@academiefraneker.nl. Vermeld daarbij s.v.p. uw naam, het aantal personen waarmee u komt en het college waarom het gaat.