Identiteit en Big Data

  • 17 april 2019
  • 20:30 uur
De Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Identiteit en Big Data

Big Data beïnvloedt ons in ons dagelijks leven, of we het nu weten of niet. Zo is online marketing al afgestemd op de digitale footprint die we achterlaten. Maar het gaat verder dan dat. De opeenstapeling van persoonlijke gegevens leidt tot de vorming en opkomst van een zogenaamde digitale identiteit. Hoe zijn we vertegenwoordigd in de digitale ruimte, welke rechten hebben we op onze gegevens en hoe ziet de toekomst eruit? Kennen Facebook en Google ons straks beter dan wij onszelf?

Op woensdag 17 april zal Prof. Dr. Andrej Zwitter een antwoord geven op deze vragen. Tijdens zijn college zal Zwitter u meenemen in de mogelijkheden en valkuilen van het gebruik van Big Data. Tevens zal hij ingaan op opkomende kwesties als de ethische aspecten van kunstmatige intelligentie en geautomatiseerde besluitvorming.

Andrej Zwitter is hoogleraar Governance and Innovation aan de Rijksuniversiteit Groningen en per 1 januari 2019 benoemd als decaan van Campus Fryslân. Zwitter werd in 1982 in Oostenrijk geboren en studeerde daar filosofie en rechten. Hij doceerde internationale betrekkingen in Liverpool en Canterbury in het Verenigd Koninkrijk, en in Osaka in Japan.

 

College bijwonen?

De duur van de lezing is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 17 april 2019 start om 20.30 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Toegangskaartjes á € 7,- zijn een half uur voort aanvang van het college verkrijgbaar bij Café De Doelen en een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café De Doelen. 

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door een mail te sturen onder vermelding van uw naam, het aantal personen waarmee u komt en het college waarom het gaat naar info@academiefraneker.nl