Simmerjûncolleges – 2021: Prof. Karel van der Toorn – Wie schreef de Bijbel eigenlijk?

  • 14 juli 2021
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûncolleges – 2021 hebben dit jaar als thema: De Canon.

Het college van vandaag wordt gegeven door prof. Karel van der Toorn.

Karel van der Toorn is hoogleraar Godsdienst en Maatschappij aan de Universiteit van Amsterdam. Hij diende die universiteit o.a. als decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen en als voorzitter van het College van Bestuur. Van der Toorn geldt als een groot expert op het gebied van het antieke Nabije Oosten, met nadruk op de Hebreeuwse Bijbel (het Oude Testament) in zijn culturele context. Zijn wetenschappelijk werk werd bekroond met diverse internationale prijzen.
Hij schreef o.a. het meermaals herdrukte Wie schreef de Bijbel? De ontstaansgeschiedenis van het Oude Testament (2009).

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 14 juli 2021 start om 20:30 uur in de Martinikerk, Breedeplaats 2 te Franeker.
Toegangskaartjes á  €7,- zijn een half uur voor de aanvang van het college verkrijgbaar in de kerk. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café de Doelen.

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is.

N.B. In en rondom de Martinikerk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.

 

 

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?