Simmerjûncolleges – 2021: Christianne Muusers – Bûter, brea en griene tsiis?

  • 21 juli 2021
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûncolleges – 2021 hebben dit jaar als thema: De Canon.

Het college van vandaag wordt gegeven door Christianne Muusers.Christianne Muusers studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze richtte zich daarbij vooral op de Middelnederlandse taal- en letterkunde. Zo kwam ze aanraking met Nederlandstalige middeleeuwse kookteksten, een nogal onontgonnen genre. Allengs heeft ze haar terrein uitgebreid tot Europese middeleeuwse kookteksten en uiteindelijk tot kookteksten tot 1800 (nou ja, zeg maar 1900). Hiermee ontwikkelde ze een panoramische kijk op onze culinaire geschiedenis.
Recentelijke publiceerde ze:
– Het geheim van de keukenmeid – Recepten uit de rijke keuken van de achttiende eeuw (2019)
– Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593. De co-auteur is Marleen Willebrands. Het is uitgegeven door de Friese (!) uitgeverij Sterck & De Vreese / Bornmeer / Noordboek (2020)

U kunt haar volgen op de smaakvolle website Coquinaria

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 21 juli 2021 start om 20:30 uur in de Martinikerk, Breedeplaats 2 te Franeker.
Toegangskaartjes á  €10,- (incl. proeverij) zijn een half uur voor de aanvang van het college verkrijgbaar in de kerk. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café de Doelen.

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is.

N.B. In en rondom de Martinikerk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.

 

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?