Simmerjûncolleges – 2021: Dr. Meindert Schroor – Hoesù un Franeker Kanon?

  • 18 augustus 2021
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûncolleges – 2021 hebben dit jaar als thema: De Canon.

Het college van vandaag wordt gegeven door dr. Meindert Schroor.

De geschiedenis van Franeker zit vol mooie verhalen en opmerkelijke gebeurtenissen. Bovendien speelt Franeker een belangrijke rol in de Friese geschiedenis. De Academie, Anna Maria van Schurman en Eise Eisinga staan in de ‘Fryske Kanon’. Rond 1500 was Franeker even de hoofdstad van Friesland. Stadhouder Willem Lodewijk heeft hier gewoond. Met de PC heeft Franeker de oudste sportklassieker. Én Franker is de bakermat van de psychische gezondheidszorg in Friesland. Franeker verdient een eigen Canon. Of beter nog: een eigen ‘stadsmonografie’.
Historicus en sociaal geograaf dr. Meindert Schroor legt uit waarom.

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 18 augustus 2021 start om 20:30 uur in de Martinikerk, Breedeplaats 2 te Franeker.
Toegangskaartjes á  €7,- zijn een half uur voor de aanvang van het college verkrijgbaar in de kerk. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café de Doelen.

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is.

N.B. In en rondom de Martinikerk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?