Simmerjûncolleges – 2021: Bert Looper – Wie bepaalt ús Canon?

  • 11 augustus 2021
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûncolleges – 2021 hebben dit jaar als thema: De Canon.

Het college van vandaag wordt gegeven door Bert Looper.

Bert Looper is de voormalig directeur van Tresoar. Hij biedt een boeiende kijk op het proces van canonisering van de Friese geschiedenis door de eeuwen heen en op de stand van zaken anno 2021. Het samenstellen van een ‘canon’ is altijd een heikele zaak. Willen we de geschiedenis bevriezen? Hoe lang kan een canon mee? Juist in de laatste jaren is de kijk op onze geschiedenis volop ter discussie komen te staan. Van wie is de geschiedenis eigenlijk? Hoeveel geschiedenissen hebben we? Kortom, een canon is altijd zeer tijdsgebonden en moet voortdurend ‘bij de tijd’ gehouden worden.
Tijdens de lezing maken de belangstellenden de instant-canon van 11 augustus 2021!

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 11 augustus 2021 start om 20:30 uur in de Martinikerk, Breedeplaats 2 te Franeker.
Toegangskaartjes á  €7,- zijn een half uur voor de aanvang van het college verkrijgbaar in de kerk. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café de Doelen.

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is.

N.B. In en rondom de Martinikerk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?