Simmerjûncolleges – 2021: Prof. James Kennedy – Was de oude Canon fout?

  • 07 juli 2021
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De Simmerjûncolleges – 2021 hebben dit jaar als thema: De Canon.

Het college van vandaag wordt gegeven door prof. James Kennedy

De Amerikaanse historicus James Kennedy is hoogleraar moderne Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en was decaan van het (Engelstalige) University College Utrecht. Zijn specialiteit is de verzuiling van de Nederlandse maatschappij en het verdwijnen daarvan. Minister van Engelshoven benoemde hem in 2019 tot voorzitter van een onafhankelijke commissie met als opdracht de historische Canon van Nederland te herijken. Die vernieuwde Canon verscheen in 2020.
Professor Kennedy heeft een wekelijkse column in dagblad Trouw.

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 7 juli 2021 start om 20:30 uur in de Martinikerk, Breedeplaats 2 te Franeker.
Toegangskaartjes á  €7,- zijn een half uur voor de aanvang van het college verkrijgbaar in de kerk. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café de Doelen.

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is.

N.B. In en rondom de Martinikerk zijn de Corona-maatregelen van toepassing.

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?