College door Prof. Dr. Hylkje de Jong – Romeins recht in context

  • 28 juni 2023
  • 20:00 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Foto: Niels Westra

Romeins recht in context

Prof. dr. mr. Hylkje de Jong zal spreken over de oorsprong van het Romeinse recht tot en met de afschaffing van het Romeinse recht in Friesland.
In deze periode van meer dan tweeduizend jaar is het Romeinse recht veranderd. De verschillende vormen van het Romeinse recht, het klassieke Romeinse recht, het Justiniaanse Romeinse recht, het Byzantijnse Romeinse recht, het wereldlijke Romeinse recht en het Rooms-Friese recht, worden aan de hand van voorbeelden geïllustreerd.
Ook zal zij ingaan op recent onderzoek waarin handgeschreven civiele procesdossiers van verschillende gerechtshoven uit de vroegmoderne periode met behulp van Kunstmatige Intelligentie worden bestudeerd.

Prof. dr. mr. Hylkje de Jong
Hylkje de Jong is hoogleraar Rechtsgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en gastonderzoeker bij de Fryske Akademie.

College bijwonen?

Het publiekscollege van 28 juni 2023 start om 20.00 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Het college duurt ongeveer een uur, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen.

Toegangskaartjes à € 10,- zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar bij de Botniastins. Een kaartje geeft recht op een glas fris, tapbier of huiswijn na afloop bij Grand Café De Doelen. 

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding krijgt u alleen toegang als er plaats beschikbaar is.

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?