Albert Dreijer

College door Dr. Albert Dreijer: Bloedstollend

  • 21 juni 2023
  • 20.00 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Bloedstollend

In Nederland zijn er ongeveer 1,7 miljoen mensen met hart- en vaatziekten. Iedere dag overlijden er ca 100 mensen aan een hart- en vaatziekte en worden er dagelijks ca 650 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Hiermee behoort hart- en vaatziekte naast kanker tot de meest voorkomende doodsoorzaak.

In dit college zoomen we in op de pathologie en de behandeling van hart- en vaatziekten. Welke medicatie wordt momenteel gebruikt en wat zijn (potentiële) nieuwe middelen? Wat is trombose en hoe ontstaat trombose? Wat is de rol van de trombosedienst bij de behandeling van hart-en vaatziekten en hoe stelp je een bloeding met medicijnen? En wat is de relatie tussen COVID-19 en het optreden van trombose? Op deze vragen gaat Albert Dreijer in tijdens dit publiekscollege.

Dr. Albert Dreijer
Dr. Albert Dreijer is geboren in Leeuwarden en getogen in Franeker. Hij studeerde farmacie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde op het onderwerp antistolling aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Momenteel is hij werkzaam als ziekenhuisapotheker bij Treant Zorggroep en neemt hij zitting in de Medische Ethische ToetsingsCommissie van de Stichting BEBO.

College bijwonen?

Het publiekscollege van 21 juni 2023 start om 20.00 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Het college duurt ongeveer een uur, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen.

Toegangskaartjes à € 10,- zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar bij de Botniastins. Een kaartje geeft recht op een glas fris, tapbier of huiswijn na afloop bij Café De Doelen. 

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding krijgt u alleen toegang als er plaats beschikbaar is.

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?