Publiekscollege door Prof. Cisca Wijmenga – Baanbrekers: Puzzelen aan gezondheid en ziekte

  • 23 juni 2021
  • 20:30 uur
De Hortus in Franeker en live bij Omrop Frysân

 

Inspireer een ander!

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Kijkt u live mee via Omrop Fryslân televisie!

Baanbrekers: drie topwetenschappers geven college aan de Thúsakademy van de Academie van Franeker en Omrop Fryslân Televisie.

Drie eeuwen lang was Franeker een van de wetenschappelijke hotspots van Europa. Hier, in het academiegebouw van Franeker, werd baanbrekend onderzoek gedaan. Dat was in de 16, 17, 18e eeuw… maar nu, de 21e eeuw, zijn ze er weer. In samenwerking met de Academie van Franeker zendt Omrop Fryslân wederom drie nieuwe afleveringen van de Thúsakademy uit. Baanbrekende wetenschappers nemen ons mee in hun onderzoek. Drie pioniers van de hedendaagse wetenschap zullen hier, op deze historische plek, college geven. En u kunt daarbij zijn.

Puzzelen aan gezondheid en ziekte  
Door prof. Cisca Wijmenga

Woensdag 23 juni beginnen we met prof. Cisca Wijmenga, hoogleraar menselijke genetica. Over erfelijke en niet-erfelijke factoren bij chronische ziekten. In deze lezing zal Cisca Wijmenga ingaan op de Lifelines studie en twee voorbeelden geven over fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, wat er gebeurt met de gegevens en welke implicaties dit mogelijk heeft voor onze maatschappij. Het college start om 20.30 uur en het is live te zien bij Omrop Fryslân Televisie: de Thúsakademy.

College bijwonen?

De duur van het college is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het college van 23 juni 2021 start om 20:30 uur in de Hortus, Hortusstraat te Franeker. 

Wilt u het college en de opnames bijwonen? Dat kan. U kunt u opgeven via de onderstaand formulier. In lijn met de coronamaatregelen is het aantal bezoekers wel beperkt. Wees dus op tijd met aanmelden want vol is vol.

Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn  (20:15 uur).