College door Jesse David Marinus – Nieuwe kijk op zorg en gezondheid

  • 14 december 2022
  • 20:30 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Een nieuwe kijk op zorg en gezondheid

Welke visie op gezondheid zit achter ons huidige gezondheidssysteem? Hoe kan het dat het dreigt vast te lopen en vooral: hoe voorkomen we dat? Die vragen bespreekt onderzoeker Jesse David Marinus tijdens een college van de Academie van Franeker op woensdag 14 december.

In zijn college Een nieuwe kijk op zorg en gezondheid neemt Jesse David Marinus zijn toehoorders mee in de recente geschiedenis van ons zorg- en welzijnssysteem. Hij bespreekt de ontwikkeling die onze samenleving heeft doorgemaakt in het denken over ziekte en gezondheid en hoe we ons zorgstelsel op dat denken hebben ingericht.

Daarna gaat hij in op de actuele cijfers rondom zorg en welzijn in Fryslân en de ontwikkelingen die daarin zichtbaar zijn. Tot slot belicht hij nieuwe perspectieven op ziekte en gezondheid, die het huidige zorgsysteem kunnen veranderen. Denk aan: Positieve Gezondheid, empowerment en vraaggestuurde zorg.

Bent u zorgprofessional, hebt u zelf van dichtbij te maken met ziekte en zorg of vraagt u zich af hoe de zorg er zal uitzien als u ouder wordt? U bent van harte welkom bij dit college. Na het college is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met Jesse David Marinus.

Jesse David Marinus is onderzoeker bij het Fries Sociaal Planbureau (FSP). Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Utrecht. Hij rondde zijn studie af met de master Publieke Gezondheid en Sociaal Beleid en de master Interculturele Communicatie. Bij het FSP houdt hij zich bezig met vraagstukken rondom gezondheid, maatschappij en data.

College bijwonen?

De duur van de lezing is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 14 december 2022 start om 20.30 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Toegangskaartjes á € 7,- zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar bij de Botniastins. Een kaartje geeft recht op een glas fris, tapbier of huiswijn na afloop bij Café De Doelen. 

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is. 

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?