College door Jeffrey Bout – De ontdekking van de Melkweg

  • 08 november 2023
  • 20:00 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

De ontdekking van de Melkweg

De Melkweg heeft vanaf een donkere plek een prachtig aanzicht. Al eeuwen wordt ze door de mens bewonderd en bestudeerd. Dit leidde tot vele ontdekkingen, ook gedaan door Nederlandse sterrenkundigen.

De Melkweg bevat vele verhalen: over het leven van sterren, over gas en stof of over een zwart gat verborgen in het centrum. Onze aarde blijkt onderdeel uit te maken van dit immense en complexe systeem. En de Melkweg blijkt een eiland te zijn in een uitgestrekte kosmische oceaan. Het ontzag dat men in de oudheid al had voor de Melkweg is geheel terecht.

Jeffrey Bout
Jeffrey Bout studeerde af in de sterrenkunde in 2010. Al sinds jonge leeftijd is hij gefascineerd door het heelal en dat ook met anderen te delen. Na zijn afstuderen werkte hij een paar jaar bij het Infoversum planetarium in Groningen. Sindsdien is hij nog altijd veel bezig met vertellen over het heelal met gastlessen op scholen, lezingen en cursussen hoofdzakelijk ik bibliotheken. Sinds enkele jaren is hij daarnaast HBO docent elektrotechniek. Kijkt u ook eens op zijn website.

College bijwonen?

Het publiekscollege van 8 november 2023 start om 20.00 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Het college duurt ongeveer een uur, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen.

Toegangskaartjes à € 10,- zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar bij de Botniastins. Een kaartje geeft recht op een glas fris, tapbier of huiswijn na afloop bij Grand Café De Doelen. 

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding krijgt u alleen toegang als er plaats beschikbaar is.

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?