Simmerjûncolleges 2023 – Dr. C. van de Puttelaar: Vrouwen in en uit de kunst

  • 23 augustus 2023
  • 20:00 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Vrouwen in en uit de kunst

Het vijfde Simmerjûncollege van 2023 van de Academie van Franeker wordt gegeven door kunsthistoricus en kunstenaar/fotograaf Carla van de Puttelaar. Zij gaat in op zowel haar kunstenaarschap alsook haar werk als kunsthistoricus en hoe die rollen veelal met elkaar verweven zijn. Ook vertelt ze over kunstwerken uit binnen- en buitenland die haar inspireren.

Vrouwen in de kunst in heden en verleden
Wat hebben Schotse portretschilderkunst uit de zeventiende eeuw, schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw en Japanse houtsnedes met elkaar gemeen? Alle drie zijn ze een inspiratiebron voor portretfotograaf en kunsthistoricus Carla van de Puttelaar.
Van de Puttelaar portretteert vooral vrouwen. In dit college vervult Van de Puttelaar een dubbelrol. Als kunsthistoricus vertelt zij hoe vrouwen in het verleden werden geportretteerd. En als fotograaf laat zij zien hoe zij zelf vrouwen portretteert. Ze vertelt hoe zij inspiratie haalt uit kunst uit het verleden en deze gebruikt voor het maken van haar eigen werk. Maar ook hoe haar kunstenaarschap haar werk als kunsthistoricus beïnvloedt, vooral in de manier van kijken.

Praktische informatie

Het Simmerjûncollege van Dr. Carla van de Puttelaar vindt plaats op 23 augustus 2023 in de collegezaal van de Academie van Franeker (Botniastins, Breedeplaats 1, Franeker).
– Aanvang: 20.00 uur, de Botniastins is open vanaf 19.30 uur.
– Een college duurt ongeveer een uur.
– Entree inclusief consumptie: 10 euro, jongeren tot 18 jaar: 5 euro.
– Toegangskaartjes zijn vanaf een halfuur voor aanvang verkrijgbaar in de Botniastins.
– Reserveren kan onderstaand formulier.
– Na afloop van het college kunt u napraten met de spreker op het terras van De Doelen, tegenover de Botniastins.

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?