Junior Academie | Age en Aagje – wetenschapsdag voor kinderen

  • 08 juli 2023
  • 11.00 - 16.00 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Age en Aagje – wetenschapsdag voor kinderen


Ben jij reuze nieuwsgierig? Dan kun je op 8 juli op onderzoek met Age en Aagje! Aagje is een vrolijke meid, die alles wat ze tegenkomt ‘super, vet, cool’ vindt. Age is een echte nerd, hij loopt het liefst met een vergrootglas rond om alles te onderzoeken. Op zaterdag 8 juli kunnen alle kinderen met Age en Aagje mee op onderzoek in en rond de Botniastins in Franeker.

De wetenschapsdag voor kinderen wordt georganiseerd door de Junior Academie van Franeker. Stilzitten en nietsdoen is er niet bij op deze dag. Je kunt aan de slag met proefjes, experimenten, onderzoekjes en speurtochten. Een greep uit de activiteiten:

Teken je droomstad
Vraag maar raak aan de burgemeester
Ik denk dat ik denk, denk daar maar een over na…
Hokus-pokus met water- en zoutproefjes
De blauwbilpokken zijn niet te stoppen: zo verspreidt een infectieziekte zich
Vind de weg op een 400 jaar oude kaart
Ontdek hoe slim je lichaam beweegt met een workshop kinderyoga
Hebben dieren humor? Kun je verdriet uitzetten? Kom meepraten over vreemde vragen!

Op stap met Age en Aagje is helemaal gratis. Opgeven is niet nodig. Er is altijd wel ergens een plekje voor je. De wetenschapsdag op 8 juli duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Neem vooral je ouders en pake en beppe mee! Voor hen is er bijvoorbeeld de route ‘Stemmen uit Stenen’ door de binnenstad en een expositie in de Martinikerk. Natuurlijk zijn ook het Planetarium en de musea van Franeker open.