Het verhaal van Waadhoeke, 300 jaar leven met water

  • 12 mei 2022
  • 20:00 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
 Franeker

Inspireer een ander!

Het verhaal van Waadhoeke, 3000 jaar leven met water

 

“In vandaag ligt een deel van het verleden en dat samen neem je weer naar morgen mee”. In deze zin ligt de crux van de landschapsbiografie van Waadhoeke besloten. Het landschap van Waadhoeke laat zich lezen als een geschiedenisboek. De landschapsbiografie gaat in op de veranderingen die er zijn geweest in ons landschap en waaróm zij hebben plaatsgevonden. Rode draad in de ontwikkeling van Waadhoeke is de omgang met het water. Het verhaal van Waadhoeke gaat over 30 eeuwen ‘leven met water’.

 

Landschapsbiografie biedt onderlegger voor beleidskeuzes

Het landschap van vandaag is een momentopname; het is het resultaat van een continue ontwikkeling en tevens het vertrekpunt van aanstaande ontwikkelingen. De landschapsbiografie geeft aan wat uit het landschap van vandaag moet worden meegenomen naar het landschap van morgen, wat in het volgend hoofdstuk niet mag ontbreken.Door je in het verleden te verdiepen ga je anders naar het heden kijken en kom je mogelijk ook tot andere afwegingen naar de toekomst.

 

Op 12 of 17 mei 2022 neemt Steven Slabbers van BoschSlabbers u graag mee in het prachtige verhaal van Waadhoeke. BoschSlabbers heeft in opdracht van de gemeente Waadhoeke en in samenwerking met Van Hall Larenstein vorig jaar gewerkt aan het opstellen van de landschapsbiografie van Waadhoeke.

 

De gemeente Waadhoeke organiseert deze sessies om deze landschapsbiografie echt met u te delen.