College door Govert Schilling – Een kosmische blik op de blauwe planeet

  • 11 mei 2022
  • 20:30 uur
Martinikerk
Breedeplaats 2
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Een kosmische blik op de blauwe planeet

Honderdduizenden jaren lang heeft de mens de nachtelijke hemel bekeken vanaf de aarde. Maar dankzij de ruimtevaart is dat perspectief honderdtachtig graden gedraaid en hebben we kennis gemaakt met het beeld van de aarde vanuit de ruimte. Plotseling is onze thuiswereld niet langer een vanzelfsprekende en vertrouwde woonplaats, maar een kleine planeet in een onmetelijk universum; een kwetsbare oase in een onherbergzaam heelal.

Wetenschapsjournalist Govert Schilling beschrijft hoe dat nieuwe gezichtspunt van invloed is op onze kijk op de plaats van de mens in ruimte en tijd. Een kosmisch perspectief dat hoop en inspiratie biedt in een onzekere tijd.

Govert Schilling schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan er vele zijn vertaald in onder andere het Engels, Duits, Italiaans, Russisch, Chinees en Japans. Regelmatig is hij te gast in radio- en tv-programma’s om toelichting te geven op nieuwe astronomische ontdekkingen. In 2007 is planetoïde (10986) Govert naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie.

College bijwonen?

De duur van de lezing is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 11 mei 2022 start om 20:30 uur in de Martinikerk Breedeplaats 2 te Franeker.

Toegang is GRATIS!

Meldt u zich wel op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen.

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?