College door Prof. Dr. Edwin Bakker – Terrorisme en politiek-gerelateerd geweld

  • 06 juli 2022
  • 20:30 uur
Botniastins
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Terrorisme en politiek-gerelateerd geweld

Welke dreiging kunnen we morgen verwachten?

Terrorisme en politiek gewelddadig activisme zijn constant in verandering. Het dreigingsbeeld van een paar jaar geleden is nogal anders dan datvan vandaag. Tussen de aanslagen op ‘9/11’ en de opkomst van IS en het kalifaat was jihadismede grootste dreiging. Tegenwoordig lijken we in Nederland geconfronteerd met een meer diffuse dreiging. We werden de afgelopen tijd geconfronteerd met gewelddadige demonstraties tegen het Covidbeleid, aanslagen op journalisten, politici en GGD-locaties die beveiligd moeten worden, terugkerende jihadisten, en de opkomst van nieuwe rechts-extremistisch groeperingen. Hoe ziet de dreiging er anno 2022 uit en wat kunnen we de komende jaren verwachten? Moeten we ons grote zorgen maken? Hoogleraar Edwin Bakker (Terrorisme studies, Universiteit Leiden) analyseert de ontwikkelingen aan de hand van het terrorismebeeld rond 2008, dat rond 2017 en het huidige beeld. 

Prof. dr. Edwin Bakker is hoogleraar terrorisme studies aan de Universiteit Leiden en hoofd kennis & onderzoek van de Politieacademie.

College bijwonen?

De duur van de lezing is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 6 juli 2022 start om 20.30 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Toegangskaartjes á € 7,- zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar bij de Botniastins. Een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café De Doelen. 

Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. Zonder aanmelding is er alleen toegang indien er plaats beschikbaar is. U loopt het risico dat er geen plaats voor u is.

 

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?