Het nut van een kunstenaarsmonografie – Simmerjûnkolleezje Fred Meijer

  • 14 augustus 2024
  • 20.00 uur
Botniastins Franeker
Breedeplaats 1
8801 LZ Franeker

Inspireer een ander!

Het nut van een kunstenaarsmonografie – Simmerjûnkolleezje Fred Meijer

Het vierde Simmerjûnkolleezje van 2024 van de Academie van Franeker wordt gegeven door dr. Fred Meijer. Hij gaat op woensdag 14 augustus in op het nut van een uitvoerige beschrijving van leven en werk van één kunstenaar.

 

Waar zijn de salontafels met een stapel boeken gebleven? Het uitgeven van een boek over het leven en werk van één kunstenaar is niet meer in de mode. Tegen deze huidige trend in laat kunsthistoricus Fred Meijer zien wat het nut is van een gedegen kunstenaarsmonografie. Meijer deed onderzoek naar het leven en oeuvre van Jan Davidsz de Heem, een belangrijke zeventiende-eeuwse schilder van pronkstillevens. In zijn college laat Meijer zien welke belangrijke resultaten een diepgaande studie naar het werk van een kunstenaar kan opleveren.

Fred Meijer

Dr. Fred Meijer is kunsthistoricus. Hij promoveerde op een studie naar het leven en het werk van Jan Davidsz de Heem.

College bijwonen?

Het college van 14 augustus 2024 begint om 20.00 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Het college duurt ongeveer een uur, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen.

Toegangskaartjes à € 10,- zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar bij de Botniastins. Een kaartje geeft recht op een glas fris, tapbier of huiswijn na afloop bij Café De Doelen.

Meld u zich op tijd aan, want vol=vol. Dit kan eenvoudig met onderstaand formulier. Zonder aanmelding krijgt u alleen toegang als er plaats beschikbaar is.

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?