De democratische uitdaging – Simmerjûnkolleezje Henk te Velde

  • 07 augustus 2024
  • 20.00 uur
Botniastins Franeker
Breedeplaats 1
8801 LZ Frankeker

Inspireer een ander!

De democratische uitdaging – Simmerjûnkolleezje Henk te Velde

Het derde Simmerjûnkolleezje van 2024 van de Academie van Franeker wordt gegeven door prof.dr. Henk te Velde. Hij gaat op woensdag 7 augustus in op de toekomst van de democratie.

 

Na de val van de Muur in 1989 lag de wereld open voor democratie. Democratie was immers sterker gebleken dan alle alternatieven. Vijfendertig jaar later is er weinig over van het optimisme en het zelfvertrouwen van toen. Autoritaire regimes rukken op en het lijkt bovendien wel alsof de democratie van binnenuit ondermijnd wordt. Geloven we zelf nog in democratie? Henk te Velde waagt zich aan een toekomstperspectief over hoe het verder moet.

Henk te Velde

Prof.dr. Henk te Velde is hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

College bijwonen?

Het college van 7 augustus 2024 begint om 20.00 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Het college duurt ongeveer een uur, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen.

Toegangskaartjes à € 10,- zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar bij de Botniastins. Een kaartje geeft recht op een glas fris, tapbier of huiswijn na afloop bij Café De Doelen.

Meld u zich op tijd aan, want vol=vol. Dit kan eenvoudig met onderstaand formulier. Zonder aanmelding krijgt u alleen toegang als er plaats beschikbaar is.

Aanmelden voor dit publiekscollege:

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?